Over ons

Welkom bij Vipassana Haarlem.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze activiteiten. Zowel voor de beginnende als meer ervaren beoefenaar van meditatie bieden we mogelijkheden binnen onze stichting.

Mocht je kennis willen maken met mediteren kun je deelnemen aan de introductiecursus. Er is verder een doorlopende meditatiegroep voor deelnemers met (wat) ervaring. Ook is er een specifieke groep voor het beoefenen van insight dialogue. We organiseren een paar keer per jaar meditatiedagen met verschillende thema’s.

Onze zeer gewaardeerde meditatiebegeleiders geven dhamma-talks tijdens de begeleide avonden van de doorlopende groep en we luisteren naar audio-opnamen van leraren wereldwijd tijdens de onbegeleide avonden.

We oefenen in een groep (sangha), waarbij na afloop ruimte is voor uitwisseling van ervaringen. Dit kan ondersteunend en inspirerend zijn voor de beoefening in het dagelijks leven. Dit alles met de volgende intentie: Aanwezig zijn in dit moment met open aandacht als weg naar bevrijdend inzicht.

We hopen zo bij te dragen aan de beoefening van Vipassana en hierbij de verbinding met de ruim 2600 jaar oude boeddhistische leer te blijven bevorderen.

Namens het bestuur en de vrijwilligers, tot ziens,

Het bestuur bestaat uit Ted van der Meij (penningmeester), Tessie Kuiper (secretaris) en Frederiek Stapel (voorzitter).

Lees hier meer over de stichting.