Bianca Vermeij

Na een reis naar Nepal ben ik in 1997 begonnen met een cursus boeddhisme en meditatie in Amsterdam. Het was voor mij duidelijk dat ik mijn richting gevonden had.
De eerste jaren heb ik concentratiemeditatie beoefend; toen ervaarde ik dat voor mij de sleutel lag in het aandachtig gewaarzijn. Daarom ben ik vipassana-meditatie gaan beoefenen. Sinds die tijd heb ik les gehad en retraites gevolgd bij o.a. Ven. Vivekananda, Jotika Hermsen, Carol Wilson, Christina Feldman en Ven. Sujiva. Ik heb ook een paar jaar studieweken boeddhistische psychologie (Abhidhamma) gevolgd bij de eerwaarde Prof. U Nandamala uit Birma.

De laatste jaren geef ik mijn ervaringen en wat ik geleerd heb door.
Sinds 2008 geef ik meditatiecursussen, meditatiebegeleiding en introducties over Abhidhamma.

Ik ben nog steeds gefascineerd door de menselijke geest en de mogelijkheden van de geest om zich te blijven ontwikkelen. Ik heb een groot vertrouwen in deze vorm van meditatie. Ook doordat ik mijn oude niet-helpende patronen langzamerhand zie veranderen en nieuwe patronen die meer geluk brengen zie ontstaan. De heldere visie en richtlijnen van de Boeddha zijn een blijvende inspiratie voor mijn meditatie, mijn ontwikkeling en het dagelijkse leven.