Meditatiedagen

Regelmatig organiseren wij een meditatiedag in Haarlem. Van 10.00 tot 16.00 of 17.00 uur op een zaterdag of een zondag is er dan in de drukke stad een stilteplek.

Tijdens een meditatiedag mediteer je wat langer achter elkaar, daardoor verdiep je het inzicht in jezelf en zuiver je je geest. Je ontwikkelt opmerkzaamheid en een vriendelijke houding naar jezelf en anderen.

Op 23 juni 2019 organiseren wij een dag over de Brahmavihara’s.
De bramhavihara’s zijn vier sublieme kwaliteiten van het hart:
liefdevolle vriendelijkheid (metta)
compassie (karuna)
medevreugde (mudita)
gelijkmoedigheid (upekka).

Het zijn kwaliteiten die we kunnen leren (her)kennen en ontwikkelen, waardoor meer vriendelijkheid, begrip, ruimte en kalmte ontstaan, ten opzichte van onszelf en ten opzichte van andere mensen.
Op deze dag staan we stil bij deze hartskwaliteiten, hoe we ze kunnen herkennen in onszelf en hoe we ze kunnen cultiveren.

Door veel mensen wordt het als een verrijking ervaren om een dag samen mediterend door te brengen. Het is een goed begin voor iedereen die eens wat langer wil mediteren; om je meditatie te verdiepen of bijvoorbeeld als voorbereiding op een retraite.
Vipassana Haarlem - MeditatiedagTijdens een meditatiedag worden zit- en loopmeditatie afgewisseld door vriendelijkheidsmeditatie (metta) en soms bodyscan. Ook de lunch wordt in stilte gebruikt.

Ervaring met mindfulness of het gevolgd hebben van een introductiecursus inzichtmeditatie is een voorwaarde voor deelname aan een meditatiedag.

Informatie over data en kosten zie de agenda.
Om je aan te melden kun je het aanmeldformulier invullen.

 

Als je op tijd bent bij de
poortjes van de zintuigen,
kun je de hele sliert die opkomt
tegenhouden

Jotika Hermsen