Agenda

INTRODUCTIEOCHTEND VIPASSANA-MEDITATIE. Zaterdag 28 oktober 2023. Klik hier voor meer informatie. Klik voor aanmelden.

DOORLOPENDE GROEP (begeleiding Anneke Breedveld en Bianca Vermeij)
Iedereen die bekend is met Vipassana-meditatie of mindfulness is welkom op de woensdagavond. Lijkt het je iets om je beoefening te ondersteunen door eens per week met andere mensen te mediteren, kom dan een keer vrijblijvend langs – of meld je meteen aan. Om de week hebben we begeleiding van Anneke of Bianca. De avonden bestaan uit een dhammatalk, zit- en loopmeditatie en een nabespreking. Op de onbegeleide avonden luisteren we naar een opname van een dhammatalk of een begeleide meditatie van een leraar uit binnen- of buitenland. Inbreng van de groepsleden wordt hierbij zeer gewaardeerd!

  • Locatie: Zoetestraat 5, Haarlem.
  • Tijd: iedere woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur.
  • Data (onderstreepte data zijn begeleide woensdagavonden): 13, 20, 27 sep., 4, 11, 18 okt. (25 okt. herfstvakantie en dus géén bijeenkomst) 1, 8, 15, 22, 29 nov., 6, 13, 20 dec.
  • Kostenbijdrage: € 56. (voor 14 bijeenkomsten; bij latere aanmelding hoeven alleen de resterende bijeenkomsten betaald te worden, à € 4 per keer). Dit is excl. dana (vrijwillige bijdrage of gift) voor de begeleiding. Het is ook mogelijk een bepaalde periode mee te doen i.p.v. het hele halfjaar. Bovendien is er een regeling mogelijk voor minderdraagkrachtigen (klik hier).
  • Aanmelden; je aanmelding is definitief na ontvangst van de bijdrage op onze bankrekening (zie Aanmelden-pagina).

OEFENGROEP INSIGHT DIALOGUE (afwisselend in Haarlem en Leiden)

In het nieuwe seizoen gaan we verder met de doorlopende oefengroep Insight Dialogue. We hebben daar al een groepje voor bij elkaar, maar er is ruimte voor meer deelnemers. Heb je al een beetje ervaring met deze meditatiemethode en lijkt het je fijn om twee keer in de maand met andere beoefenaars bij elkaar te komen om samen de meditatie te verdiepen en meer inzicht te verwerven in de processen die zich afspelen in de geest terwijl je in contact bent met anderen, sluit je dan bij ons aan. Deze avonden worden om en om in Haarlem en Leiden gegeven en één maal online (via Zoom).

AGENDA ANDERE VIPASSANA-CENTRA IN DE REGIO EN ONLINE: klik hier.

ALGEMENE INFORMATIE:

  • Informatie over inschrijving en annulering vind je in onze algemene voorwaarden.
  • Als de bijdrage een probleem is, dan is overleg hierover mogelijk. Neem hiervoor contact op met Vipassana Haarlem via het contactformulier.